marți, 30 noiembrie 2010

CONCURSUL EUROSCOLARUL

Concursul "Cu Europa... la joaca - EuroScolarul" se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Este un concurs educativ si placut totodata, oferind fiecarui scolar posibilitatea de a concura alaturi de alti copii din tara si strainatate, pentru a-si testa nivelul de cunostinte. Felicitari tuturor participantilor si premiantilor!

Elevii clasei a III a, inv. Maria Stratulat

Elevii clasei I, instit. Monica Dobrea
 Elevii clasei a IV a, inv. Simona Bogatu
Elevii clasei a II a , inv. Cristiana Mirica

Concursul de gimnastica "Pe urmele Nadiei"

Astazi, 30 noiembrie 2010, la Colegiul Sportiv  "Nadia Comaneci" din Onesti, s-a desfasurat concursul de gimnastica "Pe urmele Nadiei", la care au participat 12 echipaje de prescolari din gradinitele din mediul rural. Echipa Gradinitei Casin, coordonata de d-na educatoare Livia Gradinaru, a obtinut mentiune si a avut urmatoarea componenta: Boieru Denisa, Branici Soroiu Delia, Halmac Daria, Malureanu Paula, Moraru Ana-Maria si Stan GianinaFelicitari!vineri, 26 noiembrie 2010

Cercul pedagogic al invatatorilor - Casin 2010

Vineri, 26 noiembrie 2010, la Caminul Cultural din Casin, a avut loc Cercul pedagogic al invatatorilor. La aceasta activitate au fost prezente 90 de cadre didactice de la scolile din Onesti si comunele arondate acestui cerc pedagogic coordonat de d-na instit. Dorica Buta, director adjunct la Scoala "George Calinescu" din Onesti. Din partea scolii gazda, Scoala cu clasele I - VIII "Invatator N. Paslaru" Casin, a deschis activitatea consilierul educativ, instit. Monica Dobrea. 

Cuvantul de bun venit si mesajul mediator adresat participantilor de directorul scolii, prof. Virginia - Smarandita Braescu, a subliniat munca in echipa a tuturor celor implicati pentru reusita activitati: elevii, parintii, cadrele didactice de la ciclul primar (inv. Maria Stratulat, inv. Mirica Cristiana, inv. Simona Bogatu, instit. Monica Dobrea) si participantii. Felicitari tuturor!

Cuvantul de bun venit si de deschidere a activitatii: instit. Monica Dobrea, consilierul educativ al scolii "Invatator N. Paslaru" din Casin                           
Agenda activitatilor metodice si mesajul de suflet al coordonatorului cercului pedagogic: instit. Dorica Buta
Spiritul de echipa si mesajul mediator al directorului scolii: prof. Virginia - Smarandita Braescu
Programul artistic oferit de copiii frumosi, talentati si minunati ai scolii "Invatator N. Paslaru" din Casin. Pentru mai multe fotografii, vizitati http://educatieglobala.blogspot.com/"Sporul casei" si mapele participantilor
 Multumiri din suflet pentru d-na invatatoare Cornelia Labar si pentru d-na Adina Dragu, care si-au adus contributia si la realizarea Punctului muzeistic din cadrul Caminului Cultural Casin, alaturi de doamnele invatatoare de la Scoala "Invatator N. Paslaru" din Casin: Monica Dobrea, Cristiana Mirica, Maria Stratulat, Simona Bogatu.

Fotografiile de grup si plecarea participantilor... Drum bun tuturor si la buna re-vedere!
Pentru mai multe fotografii, vizitati http://educatieglobala.blogspot.com

miercuri, 24 noiembrie 2010

Donatie pentru fondul de carte al Scolii cu clasele I - VIII "N. Paslaru" Casin, jud. Bacau

In cadrul campaniei SMILE 21+, editia 2010, lansata sub egida Centrului de Training, Consultanta si Mediere Onesti, prietenii nostri de suflet de la Cenaclul Literar "Lucian Blaga" din Sebes si de la Biblioteca Judeteana "Lucian Blaga" din Alba Iulia au donat carti pentru fondul de carte al Scolii cu clasele I - VIII "N. Paslaru" din Casin Biblioteca Comunala Casin. Le multumim din suflet pentru acest dar minunat.

 Membrii Cenaclului "Lucian Blaga" din Sebes - Prietenii nostri de suflet

La Radio Connect FM, in emisiunea Alb si Negru

 Prof. master Maria Agapi si Prof. Virginia - Smarandita Braescu
  De la stanga la dreapta: prof. master Maria Agapi, prof. Emil Ganea, Dana Lungu, realizatorul emisiunii Alb si Negru, si prof. Virginia - Smarandita Braescu
Prof. master Maria Agapi, Prof. Virginia - Smarandita Braescu si Prof. Emil Ganea

Cercul Pedagogic al Profesorilor de Matematica din Gimnaziu - Casin, 24 noiembrie 2010

Miercuri, 24 noiembrie 2010, Cercul Pedagogic al Profesorilor de Matematica din Gimnaziu a avut loc la Casin. Scoala cu clasele I - VIII "Invatator N. Paslaru " Casin a fost gazda acestei activitati metodice la care au participat 57 de cadre didactice din scolile arondate cercului pedagogic coordonat de d-na prof. Maria Zaharia.

Activitatea metodica de astazi a fost organizata de d-l inspector teritorial Emil Ganea, profesor titular la Scoala Casin, si colegele din catedra de matematica: prof. master Maria Agapi si prof. Nadia Manea. In prima parte a activitatii d-l prof. Emil Ganea a sustinut o ora deschisa de Matematica distractiva. Aceasta secventa didactica a avut loc la Caminul Cultural Casin, dupa care profesorii de matematica si-au desfasurat activitatea metodico-stiintifica in Scoala Casin, dupa urmatorul program:

1. Prezentarea ordinii de zi - prof. Maria Zaharia, responsabil cerc pedagogic si director al Scolii cu clasele I - VIII "George Calinescu" din Onesti;
2. Cuvant de bun venit - prof. Cosmin Curelea, primarul comunei Casin;
3. Pagini de monografie locala - prof. Virginia - Smarandita Braescu, directorul Scolii cu clasele I - VIII "N. Paslaru" - Casin;
4. Interpretarea testelor initiale - prof. Emil Ganea, inspector scolar teritorial, ISJ Bacau
5. Impresii de la Centenarul SSMR - prof. master Maria Agapi
6. Vizitarea scolii si sfintirea bucatelor de post - preot Ion Iordan

Din punct de vedere al marketing-ului si design-ului educational, activitatea de astazi s-a desfasurat sub semnul inovatiei, medierii si leadership-ului. Costumele populare ale elevilor, intampinarea oaspetilor cu paine si sare, ecusoanele si mapele profesorilor, sfintirea bucatelor de post ne-au reconectat la valorile traditionale ale satului si au dat activitatii un aer de sarbatoare.

Director,
prof. Virginia - Smarandita Braescu


luni, 22 noiembrie 2010

Concursuri scolare la nivel national


In cadrul proiectului „Educatie globala in scoala mea” se inscrie si organizarea si desfasurarea concursului SMART – Concurs scolar la nivel national.

Concursurile opţionale SMART sunt  pe segmentul testărilor şcolare şi urmăresc dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor şi capacitatea acestora de a etala cunoştinţele acumulate la clasă.

Concursurile SMART:

 • sunt axate pe secţiunile: MATEMATICĂ, LIMBA ROMÂNĂ, LIMBA ENGLEZĂ, LIMBA FRANCEZĂ şi CULTURĂ GENERALĂ, aceasta din urmă fiind o probă ce conţine întrebări din ştiinţe (disciplinele biologie, istorie, geografie).
 • antreneaza elevii cu succes şi ii obişnueste cu modul de desfăşurare a examenelor actuale şi viitoare. Materia de concurs este cea prevăzută în programa şcolară, din semestrul în curs, studiată cu aproximativ două săptămâni înainte de data concursului.

SMART a creat câte o revistă pentru fiecare probă de concurs, cu  o grafică de excepţie, pe hârtie de calitate. Revistele conţin exerciţiile pentru concurs, rubrici dedicate activităţilor extraşcolare, articole educative, divertisment, jocuri cu premii şi proiecte interactive.

SMART acordă tuturor concurenţilor drept premiu de participare câte o revistă şi o diplomă personalizată pentru materia la care elevul a concurat.

Concursul SMART s-a desfasurat in aceasta toamna si la Scoala cu clasele I - VIII “N.Paslaru” din comuna Casin, judetul Bacau. In premiera fiind, s-au inscris si au participat la concurs un numar de 105 elevi din clasele  I - VIII. Echipa de proiect este alcatuita din :

 • Directorul scolii, prof. Virginia - Smarandita Braescu
 • Prof. Maria Agapi – matematica
 • Prof. Ion Gogu – limba romana
 • Prof. Sebastian Onciu – limba engleza
 • Prof. Paula Cristina Rusu – biologie
 • Prof. Adrian Badiu – istorie
 • Institutor Monica Dobrea Monica
 • Invatator Nicoleta Stratulat
 • Invatator Simona Bogatu
 • Invatator Maria Panzaru de la Scoala cu clasele I - IV din satul Lupesti, comuna Manastirea Casin.
De asemenea,  elevii Rentea Costel de la cls.a V-a, Valeanu Georgiana de la cls.a VI-a, Cuciureanu Ancuta de la cls.a VII-a si Ditu Bogdan de la cls.a VIII-a si-au adus o reala contributie la organizarea concursului.

Succes participantilor! Asteptam rezultatele...


18 noiembrie 2010
 

                                                              Organizator,
                                                              Prof. master  Maria Agapi – matematica

duminică, 21 noiembrie 2010

Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat

Vineri, 19 noiembrie 2010, a inceput cursul de formare continua "Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat". Este un proiect cu finantare prin fonduri structurale din FSE (Fondul Social European) .

Formator: Prof. mentor Mihaela Cojocaru

MECTS implementeaza acest proiect în parteneriat cu Educaţia 2000+ Consulting şi Millenium Design Group. Proiectul îşi propune să desfăşoare activităţi de mentorat la nivelul şcolii, contribuind astfel în mod direct la îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice şi a formatorilor (mentorilor) şi acordându-le acestora un sprijin semnificativ în carieră.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura accesul la un învăţământ de calitate pentru elevii din localităţile defavorizate prin intermediul dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învăţământul obligatoriu (clasele I-IX).

Modulele destinate programului de dezvoltare profesională a cadrelor didactice utilizate în cadrul proiectlui "Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat" reprezintă o versiune revizuită, îmbunătăţită şi actualizată a modulelor de formare elaborate în anul 2004 în cadrul componentei de mentorat a Proiectului pentru Învăţământul Rural (PIR). Spre deosebire de PIR, în cadrul prezentului proiect grupul ţintă a fost lărgit incluzând şi cadre didactice din mediul urban defavorizat. Totodată, s-a ţinut cont de faptul că situaţia învăţământului românesc în anul 2009 comportă o serie de particularităţi şi trăsături specifice diferite de cele caracteristice anului 2004.

Setul de module revizuite, îmbunătăţite şi actualizate propuse în cadrul proiectului „Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat” cuprinde următoarele 8 titluri, împărţite pe două categorii mari, după cum urmează:

I. Module generale:

   1.      Predarea-învăţarea interactivă centrată pe elev;
   2.      Evaluarea continuă la clasă;
   3.      Cunoaşterea elevului;
   4.      Folosirea TIC în procesul de predare-învăţare.

II. Module specifice: 

   1.      Recuperarea rămânerii în urmă la limba română;
   2.      Recuperarea rămânerii în urmă la matematică;
   3.      Valori comportamentale şi reducerea violenţei în şcoală;
   4.      Management instituţional/de proiect.

Pentru mai multe informatii despre proiect, consultati http://proiecte.pmu.ro/web/mentorat/ 

In zona noastra, activitatile de formare se desfasoara la cabinetul de consiliere si mediere din cadrul Scolii cu clasele I - VIII Bogdanesti. Multumim colegilor de la Bogdanesti pentru gazduire si o felicitam pe d-na director, prof. Gabriela Margareta Irodi, pentru activitatile deosebite pe care le desfasoara impreuna cu elevii si cadrele didactice de la scoala din Bogdanesti.

De la Scoala cu clasele I - VIII "N. Paslaru" Casin, s-au inscris si participa la acest curs de formare continua urmatorii colegi:

1. Virginia - Smarandita Braescu
2. Monica Dobrea
3. Simona Bogatu
4. Maria Stratulat
5. Cristiana Mirica
6. Paula Cristina Rusu
7. Mihaela Vladoiu
8. Ana Maria Umbrarescu
9. Sebastian OnciuConcursul de matematica SMART - editia 2010

Joi, 18 noiembrie 2010, a avut loc proba de matematica a concursului SMART, editia 2010. Succes participantilor! Coordonator: prof. Maria Agapi

Pentru mai multe fotografii, consultati blogul http://educatieglobala.blogspot.com/

Relatia dintre fericire, succes si perceptia timpului

Psihologul Philip Zimbardo spune că fericirea si succesul îsi au rădăcinile într-o trăsătură pe care majoritatea o neglijăm: modul în care ne orientăm spre trecut, prezent si viitor. El ne sugerează să ne ajustăm viziunea asupra timpului, ca un prim pas în îmbunătătirea calitatii vietii.

Pentru a vedea videoclipul, click aici
http://www.ozibuna.net/zi-de-zi/06-februarie-2.html

Philip Zimbardo sugerează o abordare sănătoasă a timpului. Dati click pe “View Subtitles” si alegeti limba dorita pentru subtitrare. Vizionare placuta!

Sursa informatiei: http://www.ozibuna.net/

Legile Universale ale Succesului

1. Legea dragostei
Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este cea mai importanta dintre toate. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, organizatii, tari – are o valoare universala.

2. Legea cauza-efect
Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea materializarii
Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea viziunii
Pentru a avea succes in orice domeniu, trebuie sa avem o imagine cat mai clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei
Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei
Orice lucru in care credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii
Credintele si valorile noastre, ceea ce este cu adevart important pentru fiecare dintre noi se reflecta in tot ceea ce facem.

8. Legea motivatiei
Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente
Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur. Atentie: face acest lucru in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea asteptarii
Ceea ce ne asteptam cu incredere sa se intample, chiar se va intampla. Asadar, atentie la felul in care ne construim asteptarile (pozitiv sau negativ).

11. Legea concentrarii
Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei
Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei
Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii
Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului
O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si olini de energie, ne ofera mai multe sanse de a reusi.

16. Legea schimbarii
Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului
Avem o parere cu atat mai buna despre noi insine cu cat simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii
Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei
Cat dam, atata primim. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor
Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti.

21. Legea efortului aplicat
Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai “norocosi”.

22. Legea supra-compensatiei
Trebuie ca mai intai sa oferim pentru a primi, si in cantitate mai mare decat ne asteptam sa primim.

23. Legea pregatirii
Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate
Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar trebuie sa ne facem suficient timp pentrum lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei
Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit, neasteptat.

26. Legea creativitatii
Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii
Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona (este total gresita credinta ca un om inflexibil este un om puternic). Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei
Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine si va fi intotdeauna rasplatita.

Sursa: www.damaideparte.ro

Daca ti-a placut...  

Compasiunea si puterea de a darui cu dragoste

„Marea provocare în fata dragostei este unirea celor două părţi ale omului: eficienţa şi generozitatea. Nici una nu este suficientă în sine. […] Dar există o lege care conectează reciprocitatea şi generozitatea: cu cât dai mai mult, cu atât primeşti mai mult; nu imediat; nu întotdeauna de la aceeaşi persoană, nu întotdeauna funcţionează. Dar în orice caz, când conturile sunt reglate până la urmă, primeşti înapoi ceea ce dai. Putem numi asta legea dragostei.”

Tor Nørretranders, Omul generos, ed. Publica, 2008, p. 136 - 137

Personalitatea si legenda personala

„Dacă acceptăm că vitalitatea şi bucuria de a trăi sunt indicii sănătăţii, avem acces la cele patru elemente fundamentale sau condiţii primare ale succesului: entuziasmul, rezultat din încrederea şi respectul de sine superior; atitudinea pozitivă, gata să reprime orice negativism; depăşirea prejudecăţilor proprii sau ale altora; utilizarea bine dozată a intuiţiei care, creditată superior, ne conduce la soluţii rapide şi valide, acolo unde raţiunea este neputincioasă.”„Restul e tăcere”…

«Sunteţi ACUM - „cineva”. Acceptaţi-vă aşa cum sunteţi, fiţi voi înşivă, altfel nu veţi putea ajunge la adevăratul potenţial unic şi special! Numai „oamenii mici” nu greşesc niciodată. […] Oricine are o legendă personală; Puţini şi-o cunosc şi o urmează!» (Ion Radu-Tomşa, Psihologia personalităţii şi legenda personală, ed. Argument, 2008)

Concluzii şi teme de meditaţie
 • Ce idee îţi subordonează viaţa?
 • Cum se regăseşte ea în toate capitolele?
 • Ce ai visat în adolescenţă? Cum mai poate fi integrat în „ţelurile vieţii” viitoare?
 • Ce decizii majore ai de luat?
 • Cum le vei urma şi înfăptui?

  Sursa: Ion Radu-Tomşa, Psihologia personalităţii şi legenda personală, ed. Argument, 2008

Principii de viata

Principiul nr. 1: Atitudinea ne determina altitudinea. Atitudinea este reflectarea exterioara a unui sentiment interior.
Cum putem sa ne construim o atitudine pozitiva si puternica?

a) Nu ceea ce se intampla in exterior este important, ci ceea ce se intampla in interiorul nostru, felul cum reactionam noi la agentii stresori externi.
b) Orice problema are o solutie ascunsa pe care inca nu o vedem.
c) Esecul nu este definitiv.
d) Limitele nu sunt obstacole, doar niste linii care ne directioneaza.
e) Asteapta-te intotdeauna la tot ce este mai bun si exprima tot ce este mai bun!

Principiul nr. 2: Nu exista mare diferenta intre succes si esec.

Principiile 1 si 2 sunt puncte de sprijin pe drumul spre succes. Ariile de crestere pe care trebuie sa ne concentram sunt:

a) Atitudinea
b) Relatiile
c) Stabilirea prioritatilor
d) Perseverenta
e) Abilitatile
f) Capacitatea de a fi lider.

Principiul nr. 3: Cresterea personala precede cresterea profesionala.

Principiul nr. 4: Sprijinul acordat celorlalti pentru a reusi te ajuta sa ai succes. Liderul are initiativa. El daruieste primul, cel mai mult si permanent.

Principiul nr. 5: Traieste-ti viata cu integritate!

Principiul nr. 6: Abilitatile de a stabili relatii cu oamenii.

Principiul nr. 7: Plateste acum pentru ceea ce vei obtine mai tarziu! Nu exista succes fara sacrificiu.
Principiul nr. 8: Daruieste si iarta! Primim iertarea pentru ca suntem capabili sa daruim.


Intrebari care te ajuta sa traiesti la cel mai inalt nivel:

a) Exista cineva a carui existenta o influentez pozitiv?
b) Exista oameni pe care-i ajut fara sa primesc ceva in schimb?
c) Exista oameni pe care-i ajut sa se ridice si sa evolueze spre un nou nivel?
d) Sunt preocupat sa ajut mereu oamenii?

Daca esti o persoana obisnuita sa daruiasca, iti vei face viata personala placuta si tie si celorlalti.

Principiul nr. 9: Viata nu este o repetitie. Bucura-te de viata ta! Traieste din plin!

Principiul nr. 10: Succesul este dragostea si respectul celor care-ti sunt cel mai aproape.


Daca ai principii de viata pe care le respecti, oricat de puternic ar fi vantul care-ti bate din fata, nu vei cadea !

Sursa: Cartile si CD-urile lui John Maxwell despre leadership

Prof. formator Virginia - Smǎrǎndiţa Brǎescu
Director Şcoala cu clasele I – VIII „Institutor N. Pîslaru” - Caşin

Povesti pentru toate varstele

A sti sa spui povesti este o arta. Harul povestirii nu il are oricine, dar se poate invata.

Povestile se adreseaza inconstientului si faciliteaza trezirea constiintei prin stabilirea de legaturi intre evenimente petrecute in diferite momente din viata noastra, aparent fara nicio legatura intre ele. Sensul descoperit, prin punerea lor relatie, faciliteaza schimbarea de reprezentare, descoperirea de sine si reactivarea potentialului individual de rezolvare a conflictului cognitiv, prin extinderea treptata a hartii noastre mentale. Important este sensul simbolic pe care fiecare poate sa-l dea in realitatea sa interioara!

Va propun sa incepem cu povestea "Casa sufletului".

Casa sufletuluiUn batran tamplar se afla in pragul pensionarii. Era inca in putere, de aceea patronul sau il mai dorea la lucru in echipa sa. Cu toate acestea batranul era hotarat sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel, dar prefera linistea. Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul ii ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batranul accepta, insa nu mai punea suflet in ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scanduri nepotrivite. Si lui ii era rusine de cum arata ultima lucrare. Cand in cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Ii darui tamplarului cheia de la intrare, zicandu-i : "- Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!" Tamplarul ramase uimit. Daca ar fi stiut ca isi construieste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.

Sursa: http://www.povesticutalc.ro

Prof. formator Virginia - Smǎrǎndiţa Brǎescu
Director Şcoala cu clasele I – VIII „Institutor N. Pîslaru” - Caşin

miercuri, 17 noiembrie 2010

Vizita liceenilor de la Colegiul National "Grigore Moisil" - Onesti

Miercuri, 17 noiembrie 2010, elevii clasei a X a B (profil informatica) de la Colegiul National "Grigore Moisil" - Onesti au venit la noi in scoala. Au donat carti pentru fondul de carte al Bibliotecii, au vizitat scoala,  ne-au prezentat liceul unde invata si proiectele clasei pe care le au in curs de desfasurare.

Aceasta prima vizita a liceenilor de la Colegiul National "Grigore Moisil" - Onesti se inscrie in cadrul unui  acord de parteneriat intre cele doua scoli, pentru a crea punti de suflet intre elevii si cadrele didactice ale celor doua scoli si a face schimb de experiente pedagogice. Pe termen lung, parteneriatul intre cele doua scoli vizeaza crearea unei legaturi intre sat si oras, in scopul pregatirii elevilor din Scoala cu clasele I - VIII "N. Paslaru" din comuna Casin pentru continuarea fireasca a studiilor de nivel liceal in orasul Onesti.Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN