sâmbătă, 19 martie 2011

Zilele Francofoniei 2011/ Les Jours de la Francophonie 2011

Zilele Francofoniei 2011 la Scoala "Invatator N. Paslaru" din Casin au inceput vineri, 18 martie 2011, printr-o vizita la Scoala "George Calinescu" din Onesti, la invitatia conducerii scolii si a d-nei prof. Iliana Jano, coordonatoarea Cercului pedagogic de limba franceza pentru scolile din zona Onesti si imprejurimi. Elevii clasei a V a de la scoala din Casin au asistat impreuna cu d-na director, prof. Virginia - Smarandita Braescu, la programul artistic pregatit de elevii scolii "George Calinescu", sub indrumarea cadrelor didactice din catedra de limba franceza. Au mai participat in spectacol, sub indrumarea prof. Gabriel Fornica Livada, si cateva foste eleve ale scolii "George Calinescu", in prezent eleve la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti.

Spiritul francofon este mediator pentru crearea unor punti de comunicare mai stranse intre elevii si profesorii de limba franceza de la scolile din Onesti si satele vecine, in scopul de a promova importanta invatarii limbii franceze si pentru a face schimb de bune practici.





Pentru a va impartasi din atmosfera activitatilor la care am participat, va invitam sa vedeti fotografiile facute in timpul spectacolului "Bonjour, nos amis!"











Alte activitati dedicate Zilei Internationale a Francofoniei au loc in cadrul orelor de limba franceza: auditii muzicale in limba franceza, vizionarea unui film, realizarea unor machete, colaje de fotografii si prezentari in PowerPoint. Mai multe informatii pe blogul proiectului "Educatie globala in scoala mea".
http://educatieglobala.blogspot.com/2011/03/zilele-francofoniei-2011-les-jours-de.html











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN