luni, 16 iulie 2012

Pregatirea cadrelor didactice pe tematici europene

In regiunea Nord Est, cadrele didactice s-au format pe tematici europene la Iasi, in trei serii (nivel primar, gimnazial si liceal), in saptamana 9 - 15 iulie 2012, la un curs de formare pe tematici europene. Finantat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si organizat de Institutul European din Romania (IER), acest program de formare este de categoria 3, tematic, de 16 ore, acreditat de Centrul National pentru Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar (CNFP) prin decizia de acreditare CNFP nr. 3285/17.02.2012.




Cadrele didactice selectate pentru a beneficia de aceasta formare pe tematici europene au participat, pe parcursul a doua zile, la sedinte informale in plen despre constructia europeana si Strategia Europa 2020, precum si la activitati tematice in grupuri mici, in scopul realizarii de proiecte didactice pentru  portofoliul din cadrul aplicatiei practice.




La finalul cursului, cadrele didactice au raspuns intrebarilor unui chestionar de evaluare a informatiior teoretice dobandite la curs, precum si intrebarilor dintr-un chestionar de evaluare a impactului cursului asupra participantilor si a nivelului personal de satisfactie.




Clik pentru a descarca agenda cursului si un exemplu de proiect didactic pe tema Cetateanul european:


Toate cadrele didactice participante la curs au primit mape cu materiale informative foarte utile pentru proiectarea activitatilor didactice. De asemenea, profesorii pot consulta multe resurse online pentru a se documenta pe tematici europene, iar Spatiul profesorului(http://europa.eu/teachers-corner/index_ro.htm) a fost special creat pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice interesate sa promoveze valorile europene si sa disemineze informatiile despre constructia europeana, drepturile si obligatiile cetateanului european, simbolurile si institutiile Uniunii Europene.

Dupa finalizarea cursului, prin semnarea contractului de formare, cadrele didactice s-au angajat sa disemineze informatia pe diferite canale de publicitate, la cat mai multi colegi din invatamantul preuniversitar, prin sedinte informale, campanie de mailuri, realizarea de proiecte didactice, sustinerea de lectii demonstrative, redactarea de articole si participarea cu lucrari si postere pe tematici europene la alte evenimente (conferinte, mese rotunde, workshop-uri, simpozioane, proiecte europene si mobilitati in spatiul european etc. )

Formarea cadrelor didactice pe tematici europene se desfasoara in trei centre regionale din tara: Bucuresti, Iasi si Cluj. Pana in prezent au avut loc sesiuni de formare la Bucuresti si Iasi, cursurile ce urmeaza a se desfasura la Cluj fiind programate pentru luna septembrie 2012. Din judetul Bacau, au participat la acest stagiu trei cadre didactice: Virginia - Smarandita Braescu, Marieta Hartescu si Marioara Pascu.

Echipa de formare si coordonare a proiectului este alcatuita din specialisti in domeniu: Cornelia Predoiu (coordonator), Mihaela Dumitrescu, Tamara Iordachescu, Alina Arhire.

Pentru mai multe informatii despre Institutul European din Romania, consultati www.ier.ro.


Prof. Virgina - Smarandita Braescu
Director, Scoala cu clasele I-VIII "Invatator N. Paslaru" Casin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN