marți, 12 octombrie 2010

IN MEMORIAM REMUS BĂLĂNICĂ

A CĂZUT O STEA A CĂREI LUMINĂ PUTEA STRĂLUCI MULT MAI MULT…
                                            REMUS BĂLĂNICĂ
                                               (1946 – 2009)
 S-a născut pe 14 aprilie 1946 şi a fost unicul fiu al  familiei Cornelia şi Valeriu Bălănică, din comuna Caşin, judeţul Bacău.
        
A absolvit în anul 1968 Facultatea de Istorie-Geografie, în cadrul Institutului Pedagogic Bacău. S-a definitivat în învătământ în anul 1972 şi a obţinut gradul didactic II în anul 1986.

Pe 3 octombrie 1971 s-a căsătorit cu d-ra Marieta Vrânceanu, profesor de geografie, împreună cu care a adus pe lume  pe cei doi fii: Marius şi Claudiu.

Domnul profesor Remus Bălănică şi-a început activitatea didactică în Şcoala Curiţa, în anul 1967. În perioada 1968-1969 a fost încorporat la U. M. Bacău, după care a revenit pe catedra de profesor la Şcoala Curiţa.

Între 1969-1983 este directorul Şcolii Curiţa.

În anul 1983, domnul profesor Remus Bălănică este transferat prin restrângere de activitate la Şcoala cu cls. I-VIII Căiuţi, dar se detaşează la Şcoala cu cls. I-VIII Caşin, ocupând funcţia de Preşedinte al Consiliului pioneresc - Caşin.

În anul 1988 se transferă definitiv la Şcoala cu cls. I-VIII Caşin, unde între anii 1989-2002 este directorul coordonator al şcolii. După o scurtă pauză, domnul profesor revine în funcţia de director al şcolii, din 2007 până în 2009, când o boală necruţătoare i-a curmat inexplicabil drumul vieţii.

Domnul profesor Remus Bălănică s-a remarcat şi printr-o bogată activitate în cadrul comunei Caşin. A fost ales prin vot, în conformitate cu legislaţia electorală, consilier în cadrul Primăriei Caşin, timp de trei mandate, fiind activ în această funcţie în ultima perioadă a vieţii.
       
Şi-a iubit foarte mult meseria, întreaga viaţă şi-a închinat-o şcolii, chiar şi atunci când boala îl chinuia gândul tot la şcoală îi era. A fost un foarte bun manager – dovadă rămâne aspectul şi dotarea celor două şcoli pe care le-a coordonat atâţia ani.
       
Cadrele didactice din Şcoala cu cls. I-VIII "Institutor N. Pâslaru" - Caşin, împreună cu elevii, îi aduc un pios omagiu şi se roagă ca “DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ-N PACE!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN