duminică, 21 noiembrie 2010

Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat

Vineri, 19 noiembrie 2010, a inceput cursul de formare continua "Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat". Este un proiect cu finantare prin fonduri structurale din FSE (Fondul Social European) .

Formator: Prof. mentor Mihaela Cojocaru

MECTS implementeaza acest proiect în parteneriat cu Educaţia 2000+ Consulting şi Millenium Design Group. Proiectul îşi propune să desfăşoare activităţi de mentorat la nivelul şcolii, contribuind astfel în mod direct la îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice şi a formatorilor (mentorilor) şi acordându-le acestora un sprijin semnificativ în carieră.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura accesul la un învăţământ de calitate pentru elevii din localităţile defavorizate prin intermediul dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învăţământul obligatoriu (clasele I-IX).

Modulele destinate programului de dezvoltare profesională a cadrelor didactice utilizate în cadrul proiectlui "Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat" reprezintă o versiune revizuită, îmbunătăţită şi actualizată a modulelor de formare elaborate în anul 2004 în cadrul componentei de mentorat a Proiectului pentru Învăţământul Rural (PIR). Spre deosebire de PIR, în cadrul prezentului proiect grupul ţintă a fost lărgit incluzând şi cadre didactice din mediul urban defavorizat. Totodată, s-a ţinut cont de faptul că situaţia învăţământului românesc în anul 2009 comportă o serie de particularităţi şi trăsături specifice diferite de cele caracteristice anului 2004.

Setul de module revizuite, îmbunătăţite şi actualizate propuse în cadrul proiectului „Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat” cuprinde următoarele 8 titluri, împărţite pe două categorii mari, după cum urmează:

I. Module generale:

   1.      Predarea-învăţarea interactivă centrată pe elev;
   2.      Evaluarea continuă la clasă;
   3.      Cunoaşterea elevului;
   4.      Folosirea TIC în procesul de predare-învăţare.

II. Module specifice: 

   1.      Recuperarea rămânerii în urmă la limba română;
   2.      Recuperarea rămânerii în urmă la matematică;
   3.      Valori comportamentale şi reducerea violenţei în şcoală;
   4.      Management instituţional/de proiect.

Pentru mai multe informatii despre proiect, consultati http://proiecte.pmu.ro/web/mentorat/ 

In zona noastra, activitatile de formare se desfasoara la cabinetul de consiliere si mediere din cadrul Scolii cu clasele I - VIII Bogdanesti. Multumim colegilor de la Bogdanesti pentru gazduire si o felicitam pe d-na director, prof. Gabriela Margareta Irodi, pentru activitatile deosebite pe care le desfasoara impreuna cu elevii si cadrele didactice de la scoala din Bogdanesti.

De la Scoala cu clasele I - VIII "N. Paslaru" Casin, s-au inscris si participa la acest curs de formare continua urmatorii colegi:

1. Virginia - Smarandita Braescu
2. Monica Dobrea
3. Simona Bogatu
4. Maria Stratulat
5. Cristiana Mirica
6. Paula Cristina Rusu
7. Mihaela Vladoiu
8. Ana Maria Umbrarescu
9. Sebastian Onciu



Un comentariu:

  1. Suntem incantate de acest curs ,de modulele studiate si multumim dnei Mihaela Cojocaru pentru rabdarea si daruinta cu care ne mentoreaza!!!!

    RăspundețiȘtergere

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN