luni, 22 noiembrie 2010

Concursuri scolare la nivel national


In cadrul proiectului „Educatie globala in scoala mea” se inscrie si organizarea si desfasurarea concursului SMART – Concurs scolar la nivel national.

Concursurile opţionale SMART sunt  pe segmentul testărilor şcolare şi urmăresc dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor şi capacitatea acestora de a etala cunoştinţele acumulate la clasă.

Concursurile SMART:

  • sunt axate pe secţiunile: MATEMATICĂ, LIMBA ROMÂNĂ, LIMBA ENGLEZĂ, LIMBA FRANCEZĂ şi CULTURĂ GENERALĂ, aceasta din urmă fiind o probă ce conţine întrebări din ştiinţe (disciplinele biologie, istorie, geografie).
  • antreneaza elevii cu succes şi ii obişnueste cu modul de desfăşurare a examenelor actuale şi viitoare. Materia de concurs este cea prevăzută în programa şcolară, din semestrul în curs, studiată cu aproximativ două săptămâni înainte de data concursului.

SMART a creat câte o revistă pentru fiecare probă de concurs, cu  o grafică de excepţie, pe hârtie de calitate. Revistele conţin exerciţiile pentru concurs, rubrici dedicate activităţilor extraşcolare, articole educative, divertisment, jocuri cu premii şi proiecte interactive.

SMART acordă tuturor concurenţilor drept premiu de participare câte o revistă şi o diplomă personalizată pentru materia la care elevul a concurat.

Concursul SMART s-a desfasurat in aceasta toamna si la Scoala cu clasele I - VIII “N.Paslaru” din comuna Casin, judetul Bacau. In premiera fiind, s-au inscris si au participat la concurs un numar de 105 elevi din clasele  I - VIII. Echipa de proiect este alcatuita din :

  • Directorul scolii, prof. Virginia - Smarandita Braescu
  • Prof. Maria Agapi – matematica
  • Prof. Ion Gogu – limba romana
  • Prof. Sebastian Onciu – limba engleza
  • Prof. Paula Cristina Rusu – biologie
  • Prof. Adrian Badiu – istorie
  • Institutor Monica Dobrea Monica
  • Invatator Nicoleta Stratulat
  • Invatator Simona Bogatu
  • Invatator Maria Panzaru de la Scoala cu clasele I - IV din satul Lupesti, comuna Manastirea Casin.
De asemenea,  elevii Rentea Costel de la cls.a V-a, Valeanu Georgiana de la cls.a VI-a, Cuciureanu Ancuta de la cls.a VII-a si Ditu Bogdan de la cls.a VIII-a si-au adus o reala contributie la organizarea concursului.

Succes participantilor! Asteptam rezultatele...


18 noiembrie 2010
 

                                                              Organizator,
                                                              Prof. master  Maria Agapi – matematica

2 comentarii:

  1. Sunt intr-o scoala mai mica si nu pot participa decat daca ma deplasez cu copiii in Tg-Jiu ceea ce face concursul mai costisitor.Putem organiza pe comuna ca sa cumulam cel mai putin 10 copii ca la Kangurul apoi trimitem lucrarile la corectat.Pot sa fie 15-20 elevi pe ciclu de invatare ,altfel nu putem participa si ne pare rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rugam sa ne transmiteti numele dvs, denumirea scolii pe care o reprezentati si datele de contact pe adresa de mail scoalacasin@yahoo.com pentru a putea intra in comunicare.

    Vom transmite mesajul colegei noastre, d-na prof. Maria Agapi, care coordoneaza organizarea concursului la nivelul scolii noastre.

    RăspundețiȘtergere

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN