luni, 6 decembrie 2010

Atelierele de creatie ale Mosului la Scoala "Invatator N. Paslaru" din Casin

Astazi, 6 decembrie 2010, de Mos Nicolae, am lansat in scoala noastra Atelierele de creatie ale Mosului ce se inscriu intr-un proiect de prevenire si combatere a violentei in mediul scolar, prin cultivarea la elevi a sensibilitatii artistice si dezvoltarea spiritului de echipa, a energiei creative si constructive.


Proiectul de parteneriat intre Scoala cu clasele I - VIII "Invatator Nicolae Paslaru" din Casin si Colegiul Tehnic "Grigore Cobalcescu" din Moinesti a inceput in luna noiembrie, in Saptamana Educatiei Globale, cand d-na director, prof. Virginia - Smarandita Braescu, a fost invitata la Moinesti pentru a prezenta liceenilor avantajele medierii ca modalitate alternativa de solutionare a conflictelor si in mediul scolar.




Craciunitele Mosului, doamnele profesoare Monica Albu si Mihaela Buca de la Colegiul Tehnic "Grigore Cobalcescu" din Moinesti, au raspuns invitatiei noastre si ne-au aratat cum putem si noi sa dezvoltam in scoala aceste ateliere de creatie, invatand sa reciclam deseurile si sa avem grija de mediul inconjurator pentru dezvoltarea durabila a comunitatii noastre. Prin dezvoltarea in parteneriat a acestui proiect ne propunem sa facem schimb de bune practici pentru atingerea unui scop comun: o atmosfera pasnica, creativa si constructiva in scolile noastre.

Ramaneti aproape!... Mai multe informatii despre acest proiect... in curand pe blogul http://educatieglobala.blogspot.com/



 Inv. Simona Bogatu, inv. Cristiana Mirica, prof. Monica Albu


 Invitatele noastre, prof. Monica Albu si prof. Mihaela Buca

  Inv. Simona Bogatu, inv. Cristiana Mirica, prof. Sebastian Onciu
Prof. Monica Albu

Atmosfera calda, vesela si spiritul crestin al sarbatorilor de iarna s-au instalat in toata scoala, reunind in spatiul mediator al scolii elevii, cadrele didactice si parintii. In salile de clasa, copiii frumosi, cu-minti, talentati si minunati ai Scolii "Invatator N. Paslaru" din Casin au primit cadouri de la Mos Nicolae: dulciuri, albume de fotografii pentru a-si pastra amintirile din viata scolii, baghete magice si stelute pentru ca spiritul ludic, creativ si transformativ al placerii de a invata sa-i insoteasca pe tot parcursul vietii, iar sufletele si spiritele lor sa-si pastreze frumusetea si nobletea.
  
 Clasa a VII a, diriginte: prof. Sebastian Onciu
 A fost astazi alaturi de noi si d-na profesor psiholog Daniela Lungu, care lucreaza cu elevii clasei a VII a intr-un proiect de autocunoastere si dezvoltare personala pentru orientarea scolar-vocationala a elevilor din mediul rural. Proiectul este cu finantare din fonduri europene si activitatile de consiliere a elevilor se vor desfasura prin sedinte individuale si de grup, in acest an scolar si in anul scolar urmator.

 Clasa a V a, diriginte: prof. Eugenia Sbarcea

 Clasa a VI a, diriginte: prof. Mihaela Vladoiu
Clasa a VIII a, diriginte: prof. Ion Gogu

Mai multe fotografii din proiectele scolii noastre... in curand pe blogul http://educatieglobala.blogspot.com/ 

Director,
Prof. Virginia - Smarandita Braescu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN