marți, 12 iulie 2011

Tabăra de vară „O viaţă sănătoasă” - Costineşti, 10 – 16 iulie 2011

Fericirea se naşte din sănătate

Tabăra de vară „O viaţă sănătoasă”
Costineşti, 10 – 16 iulie 2011


In perioada 10 – 16 iulie 2011 are loc la Costineşti tabăra de vară „O viaţă sănătoasă” desfăşurată în cadrul unui proiect strategic al Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, şi intitulat „Oferte educaţionale inclusive extracurriculare şi extraşcolare pentru formarea stilului de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copii din comunităţi dezavantajate, cu precădere rurale în învăţământul preuniversitar din România”.

Activităţile din proiect se desfăşoară sub semnul educaţiei pentru sănătate şi al implicării civice, au ca slogan "Fericirea se naşte din sănătate" şi sunt ilustrate pe site-ul www.educatiepentrusanatate.ro.


Festivitatea de deschidere a taberei de către managerul de proiect,
Daniela Călugăru, inspector MECTS

Activităţile taberei de vară „O viaţă sănătoasă” de la Costineşti se desfăşoară  la Casa Duca - Tabără de Lux Acreditată pentru Copii şi Tineret (http://casaduca.ro/costinesti). Participă delegaţii de câte 4 elevi şi un profesor coordonator din 42 de judeţe ale ţării. Elevii participanţi au fost selectaţi datorită implicării lor în activităţile proiectului, pe parcursul anului şcolar 2010 -2011.


     
Imagini din timpul concursului de desene „Viaţa e frumoasă când e sănătoasă”. Au participat 100 de elevi de la Şcoala cu clasele I – VIII „Invăţător N. Pâslaru”, comuna Caşin

Elevii sunt grupaţi în echipe de lucru pe categorii de vârstă şi participă la 3 ateliere pe teme de educaţie rutieră şi stil de viaţă sănătos. Activităţile educative se completează cu activităţi de timp liber în staţiunea de tineret Costineşti, la bordul mării Negre.

 Imagini din timpul atelierelor de lucru cu elevii



    
Tematica atelierelor de lucru cu elevii

Atelier 1 – Responsabilitate în trafic. Siguranţa pietonului şi a biciclistului, Inspectoratul General al Poliţiei Române
Atelier 2 – Când şi cum solicităm ajutor - 112, simulări, scenarii, Fundaţia SMURD
Atelier  3 – Educaţie pentru viaţa de familie, Fundaţia Tineri pentru Tineri

Echipa de proiect a judeţului Bacău în tabăra de la Costineşti este formată din elevele Bianca Balint, Georgiana Renţea (Şcoala cu clasele I – VIII „Invăţător N. Pâslaru” Caşin), Alina – Iulia Brăescu şi Rebecca Antonia Gherasim  (Şcoala cu clasele I - VIII Nr. 1 Oneşti), sub indrumarea prof. Virginia – Smărăndiţa Brăescu, director al Şcolii „Invăţător N. Pâslaru” din comuna Caşin.


Lucru pe echipe: Reguli de igienă zilnică şi alimentaţie sănătoasă


Răsărit de soare la Costineşti


Prof. Virginia – Smărăndiţa Brăescu
Formator CNE şi coordonator CJE Bacău

In spiritul proiectului de implicare activă, echipa judeţului Bacău a propus sprijin organizatorilor pentru completarea unui jurnal al taberei de vară, colectarea şi redactarea testimonialelor participanţilor la tabără, precum şi redactarea comunicatului de presă şi a unui raport sinteză la final. Multe alte idei pentru sustenabilitatea proiectului dorim sa le discutăm cu echipa de proiect. Detalii în curând... Rămâneţi aproape!



      Echipa de proiect a judeţului Bacău

Coordonator:
prof. Virginia – Smărăndiţa Brăescu
Membri:
Bianca Balint şi Georgiana Renţea
(Şcoala cu clasele I – VIII „Invăţător N. Pâslaru” Caşin, clasa a VII a)
 Alina – Iulia Brăescu şi Rebecca Antonia Gherasim 
(Şcoala cu clasele I - VIII Nr. 1 Oneşti, clasa a VI a)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN