marți, 19 octombrie 2010

PRO SCOALA - Exemple de bune practici

In urma cu un an de zile, in data de 19 septembrie 2009,  a avut loc lansarea ghidului PRO SCOALA, in cadrul activitatilor desfasurate cu ocazia sarbatoririi a 100 de ani de existenta a scolii vechi din Bogdanesti. La eveniment au participat fosti elevi si fosti profesori ai scolii din Bogdanesti, elevii si profesorii scolii din prezent, parinti, personalitati locale si multi alti invitati. Un eveniment mediator pentru o intalnire in prezent intre reprezentantii diferitelor promotii de elevi si profesori ai scolii din Bogdanesti, cu participarea colaboratorilor si partenerilor din trecut si prezent... arc peste timp si spatiu.

Ghidul PRO SCOALA este rezultat al proiectului SUNT PREZENT IN SCOALA MEA finantat prin Programul de Granturi pentru Dezvoltare Scolara.

Grup ţintă:
elevi, părinţi şi cadre didactice ai şcolii cu clasele I-VIII BOGDANESTI, jud. BACĂU

Categorii :


- Copii cu dificultăţi materiale (venituri sub 150 RON / membru de familie);
- Copii care provin din familii cu număr mare de membri (între 5 şi 11 copii în familie);
- Copii din familii dezorganizate;
- Copii cu dificultăţi de învăţare;
- Copii care au părinţii plecaţi în străinătate
- Copii ce provin din familii monoparentale sau cu părinţi decedaţi;

Obiectivul general al proiectului:

"Obiectivul general care a stat la baza tuturor activitatilor desfasurate in cadrul proiectului SUNT PREZENT IN SCOALA MEA a fost: Oferirea de sanse egale si dezvoltarea abilitatilor de comunicare relationala si a atitudinilor prosociale pentru elevii cu nevoi speciale, expusi riscului de parasire timpurie a scolii, prin implicarea lor in promovarea valorilor traditionale ale satului si oferirea de servicii de mediere, orientare si consiliere scolara.

Prin activitatile derulate in cadrul clubului de consiliere si mediere scolara, cat si prin acest ghid, ne-am propus sa desfasuram activitati educative pentru optimizarea personalitatii elevilor din grupul tinta, prin dezvoltarea respectului si a increderii in sine si in ceilalti, imbunatatirea abilitatilor de comunicare si luare de decizii, dobandirea abilitatilor de management al emotiilor si stresului scolar."  (Prof. Gabriela Margareta Irodi, Director Scoala cu clasele I - VIII, Bogdanesti- jud. Bacau, realizatorul si coordonatorul proiectului)


Autoarele Ghidului PRO SCOALA:

Coordonator: prof. psiholog scolar Daniela - Marinela Lungu
Au colaborat: prof. formator Virginia - Smarandita Braescu, consilier scolar Oana Paula Zaharia, psihoterapeut Mara Adriana Priceputu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet

Nou*: Proiectul Pastila cu zambet
Un proiect ©SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie)

*NOU*: GALERIE VIDEO - SCOALA "INVATATOR N. PASLARU" - CASIN